וסת לאחר לידה עם הנקה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

23/03/2024 | 20:22 | מאת: בת שבע

הי, אני חודשיים וחצי לאחר לידה, מניקה מלא אך לא בלילה (6-7 שעות) כשישה שבועות לאחר הלידה קיבלתי מחזור קליל ממש, ועכשיו, אחרי 30 יום שוב קיבלתי מחזור כבד מאוד עם דימום מסיבי שלא הכרתי קודם וכאבים ממושכים רציתי לשאול: א. האם הסיבה שחזר לי הוסת בהנקה קשורה להפסקת הנקה בלילה? ב. במידה וכן, האם חידוש ההנקה בלילה (ע"י שאיבה) תפסיק חזרה את קבלת המחזור? ג. האם הדימום הכבד ימשיך כך לתמיד או שיחזור למצב הקודם באיזשהו שלב ואם ימשיך כך האם יש איזו דרך לקצר אותו ולהקל בתסמינים ד. האם מניעת הריון תשנה במשהו את המצב? אשמח לתשובה מפורטת, תודה!

אני לא יכול לדעת מה יהיה אבל נראה לי שאין קשר להפסקת ההנקה בלילה ולא נראה לי שהנקה בלילה תשנה את המצב בהנקה יתכנו מחזורים שונים - לא סדירים חלשים או חזקים ולא ניתן לצפות מה יהיה גלולות יחלישו את הדמום כמובן מספיק מפורט ?

מנהל פורום רפואת נשים