תבחין משולש שליש שני

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

08/02/2024 | 09:08 | מאת: דנה

היי בת 36. אחרי סקירה ושקיפות תקינים. עשיתי השבוע בדיקת סקר משולב שבוע 16+3 והתוצאות קצת מלחיצות אותי יכול להיות שללא סיבה אבל אשמח לחוות דעת. חשוב לציין ששבוע הבא בכל מקרה יש לי מי שפיר. מדובר בהריון שלישי , הריונות קודמים תקינים. הריון ivf. שקיפות עורפית 0.68 mom Papp-a תוצאה mom 1.02 Free hcgb תוצאה mom 2.82 חלבון עוברי 0.61 mom גונטרופין שלייתי 1.88 mom אסטרדיול 0.70 mom לפי גיל בלבד 1:490 סיכון משולב גיל ותוצאות 1:680 טריזומיה 18 תוצאה 1:10000 האם מדובר בתוצאה תקינה באופן יחסי?

אכן סכום נמוך לתסמונת דאון ונחשב תקין

08/02/2024 | 09:23 | מאת: דנה

תודה על התשובה. שאלה נוספת, בבדיקת דם לאחר השקיפות התוצאה הייתה 1:800 ולאחר התבחין המשולש 1:680. מה הסיבות ? הרי כל התשובות הן בטווח הנורמה אז מה בכל זאת גורם לתשובה להיות פחות טובה.

עשו שקלולו של כל התוצאות וזה מה שיצא התבחין המשולב יותר אמין

מנהל פורום רפואת נשים