ציסטה גדולה בשחלה...

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

10/01/2024 | 15:22 | מאת: אילנה

שלום, לפני שבוע באולטרסאונד התגלתה לי ציסטה צלולה בשחלה בגודל 5 ס"מ שהתגלתה בגלל כאבים חדים בבטן שעברו מאז. במיון נשים הפנו אותי לרופאת נשים בבי"ח לצורך בחינת ניתוח להסרה כי הייתי אמורה לטוס לתאילנד. בנוסף אמרו לי להמנע מספורט עצים וקיום יחסי מין. הרופאה בבי"ח אמרה שלא צריך למהר לנתח, ביקשה שאגיע עוד 3 חודשים למעקב. כמו כן אמרה שאני יכולה לנסות לחזור לחיים, ממש לא להמנע מספורט או יחסי מין אבל כן להיות קשובה לדגלים אדומים. כמו כן אמרה שאפשר לטוס, פשוט רצוי לא למדינה מתפתחת שיכולות הטיפול בה לא ברורות במקרה ומשהו יקרה. אני מרגישה שיש לי פצצה מתקתקת בגוף ואשמח לחוות דעת נוספת. האם כדאי באמת לחזור בהדרגה לפעילות גופנית? האם ניתן לטוס אולי למקום אחר לפני הביקורת? מפחדת שהטיסה עצמה בגלל שינויים בלחץ אוויר תעשה בעיות.

חסרים לי הרבה פרטים לחוות דעת מלאה באופן עקרוני ציסטה של 5 ס״מ אינה גדולה ובהחלט ניתן לעקוב תוך כדי פעילות רגילה אם יתחילו כאבים - לחזור לבדיקה

מנהל פורום רפואת נשים