רירית רחם מתצפלת מעקב זקיקים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

18/12/2023 | 21:03 | מאת: מעיין

שלום, אני בת 28, ברקע אני מחוסנת לפפילומה אבל חיובית cnn1 הרבה זמן, במעקב אצל רופא. מנסה להיכנס להריון ראשון במשך כ5 חודשיים ללא הצלחה. הפסקתי גלולות והמחזור שלי סדיר. עשיתי מעקב זקיקים והתוצאות: נתוני שחלה ימנית: 27×23 ממ וזקיקים קטנים נתוני שחלה שמאלית: 30×27 ממ וזקיקים בגודל: 20×20ממ 14×13 ממ ונצפו זקיקים קטנים. עובי אנדומטריום 9.9 ממ רושם: רירית מתפצלת בחלקה הפונדלי. מה זה אומר?? זאת פעם ראשונה שכתוב הערה כזאת על רירית מתפצלת. הרופאת נשים שלחה אותי לבדיקת אולסטרסאונד תלת מימד לרחם. האם זה בעיה בפוריות? בעיה ברחם? לחוצה מאוד!!!!!!

לא נראה לי שיש לזה משמעות מבחינת פירעון יתכן שינוי בצורת הרחם

19/12/2023 | 08:33 | מאת: מעיין

תודה דר על המענה. ושינוי בצורת הרחם יכול להוביל להפלות מוקדמות או לקושיי בכניסה להריון?

מנהל פורום רפואת נשים