מחזור לאחר שימוש בנוברינג

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

13/12/2023 | 17:18 | מאת: מירה

בת 26, התחלתי להשתמש בנוברינג מגיל 22 כמעט 4 שנים הפסקתי לפני 3 חודשים. מחזור ראשון לאחר ההפסקה היה כרגיל בזמן שהייתי רגילה לקבל מחזור ( יום 28) מחזור אחריו הגיע ביום 45, באותה תקופה הייתי אצל רופאת נשים בus ראתה שחלות פוליציסטיות ( בעבר בזמן השימוש בטבעת לא ראתה אף פעם בus), עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי מעבדתית הכל תקין, קלינית אין שיעור יתר או סימנים של pcos, רק הus והמחזור הארוך 45 ימים, היום קיבלתי מחזור שלישי לאחר ההפסקה ביום 43. האם זה נחשב למחזור סדיר ? אני מתכננת להכניס טבעת כבר היום כי אני פעילה מינית, אבל רציתי במקביל לחכות אולי עוד חודש לראות אם המחזור יתנרמל לבד ויחזור להיות סדיר ולא מעל 40 יום כי אז זה אומר שאין לי pcos ושהממצא בus היה אקראי. האם לדעתך כל התלונות שהיו לי כולל הus עם הציסטות ו2 המחזורים הארוכים היו זמניות ורק כתוצאה מהפסקת השימוש בטבעת ושלוקח זמן לגוף לחזור לעצמו? או שבכל מקרה הus של שחלות פוליציסטיות לא קשור בעניין הזה ועדיין יש חשד לpcos? כי אם המחזור שלי השתבש רק בגלל ההפסקה של הטבעת ובהמשך יחזור להיות תקין זה אומר שלא יהיה לי 2 קריטריונים לאבחנה של pcos שזה us עם אי סדירות במחזור של 2 מחזורים ארוכים 45 ו43 ימים. אז אשמח לשמוע את דעתך בנושא האם יש קשר בין הפסקת הטבעת לבין הממצא בus והאם מומלץ לחכות עוד חודש בלי טבעת כדי לבדוק אם המחזור יתנרמל באופן טבעי. חלק מזה שאני רוצה להיות בריאה ללא שחלות פוליציסטיות ולא רוצה שהשימוש של הטבעת עכשיו יימסך לי את הנסיון שלי להבין האם כל זה היה רק תופעות לוואי של הפסקת שימוש בנוברינג לאחר 4 שנים.

מאד שכיח לראות וסת לא סדיר לאחר הפסקת גלולות או נובה רינג ולכן לא ניתן לעשות אבחנה של pco בשלב זה היית מציע להתחיל שוב נובה רינג במחזור הבא

מנהל פורום רפואת נשים