חיטוי מתמרים לפני ביצוע בדיקה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

06/12/2023 | 21:50 | מאת: מודאגת

שלום, אני צריכה לעבור בדיקת אולטראסאונד ובמקרה נתקלתי בכתבה מלפני שנים אחדות על תביעה שהוגשה לקופ"ח בה אני חברה כי התגלה שהם אינם מחטאים את המתמרים כפי שמחייב משרד הבריאות בין אישה לאישה (בכלל לחטא) והמתמרים מוחדרים לכל הנשים מבלי שום הגנה ושהן יודעות על זה (במקרים מסויימים גם התברר שעבדו ללא כפפות וכי המתמר כלל לא כוסה בתום הבדיקה). עוד מתברר כי למרות המחדל הזה גם בשנה שאחרי זה בבדיקה חוזרת התגלה שהם עדיין לא שינו זאת ואפילו לא טרחו בכלל להזמין חומרי חיטוי. התגלית הזו ממש מלחיצה אותי. מה אני אמורה לעשות כדי להרגיש בטוחה יותר?לשאול את הטכנאית אם זה חוטא? זה לא אומר שגם אם תגיד כן שזה נכון וכנראה זה רק יכעיס אותה ויתנקם בי חזרה. יש לי משהו שכדאי לי לשים לב אליו? מה אני יכולה לעשות כדי להיות בטוחה? תודה

לא יודע לענות על זה הנוהל הוא לחטא ולשים קונדום מיוחד על המתמר

מנהל פורום רפואת נשים