הקשר בין ציסטה להיסטוריה משפחתית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

02/12/2023 | 00:12 | מאת: ג.ה.

שלום רב, אובחנתי עם ציסטה בשחלה ושנכנסתי לקרוא קצת על זה נתקלתי במקום שכתב על שאלות שתישאל ע"י הרופא במקרה של ציסטה, שם הופיעה השאלה "האם יש לך היסטוריה משפחתית של סרטן השד, השחלות או המעי". זו שאלה שאף אחד לא שאל אותי אבל למעשה קיימת לי הסטוריה משפחתית רחבה של סרטן במעי. האם קיים באמת קשר בין זה לציסטה? מה המשמעות? יש משהו שעלי לדעת לגבי זה? תודה רבה

אם הציסטה נראית שפירה ולא הומלץ על ניתוח קרוב לודאי שאין לזה משמעות האם כשנשאלת על מחלות במשפחה סיפרת על סרטן במעי? אם לא - כדאי ליידע לשם תעוד כדאי לשקול לבצע בדיקת דם לגן brca

03/12/2023 | 18:17 | מאת: ג.ה.

תודה רבה. אף אחד לא שאל אותי על מחלות במשפחה. לגבי brca - אכן תודות לד"ר גוגל ראיתי את זה ואני הולכת לעשות. ראיתי שיש מס' זנים ושהבדיקה שניתנת היא רק ל-1 ו-2. זה מספיק?

מנהל פורום רפואת נשים