סימפטומים ללא הסבר וציסטה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

28/11/2023 | 22:18 | מאת: גל

שלום, זה חודש שאני סובלת לסירוגין מתחושה של שריפה ברנתיק. שזה התחיל זה היה קצת לפני הוסת וביום של הוסת סבלתי ממש מתחושה חזקה של צריבה. עם המחזור זה נעלם אבל מס' ימים אחרי תחושת השריפה חזרה וכן הפרשות מרובות. לאחרונה זה נהיה יותר תכוף ואתמול הבחנתי מס' פעמים בכתמי דם קטנים (אני לא במחזור). גם היום הופיעו סימני דם מזעריים והלכתי לרופאת נשים. הרגשתי שהיא לא ממש התייחסה לתלונות שלי. רק מיהרה לעשות us זריז (בחיים לא היה כזה קצר) ומיהרה לסיים. היא אמרה שיש ציסטה שפירה בשחלה ושהיא נותנת לי הפנייה ל-us אבל אפשר לחכות ולא לעשות עכשיו כי יש סיכוי שזה יספג ויעלם. לא יצאתי עם תשובות ואודה ממש לעזרה בלהבין: בהפנייה כתוב שיש ציסטה פשוטה 3 ס"מ ו-2 זקיקים לידה. ההפנייה היא לביצוע בדיקת אגן קטן בגישה וגינלית. אשמח לדעת : 1. מתי כדאי לבצע את הבדיקה? לא הבנתי מה זה "לא עכשיו". בעוד חודש? חודשיים? 2. מה זו הבדיקה הזו? אני מכירה us וגינלי שעושים אצל הרופא נשים. זו בדיקה שונה? כי מוזר לי שזו הפנייה למקום אחר ולא כמו תמיד שעושים בבדיקה רגילה במרפאה. אז למה שם אם זו אותה בדיקת us רגילה? (ואם לא, מה שונה בבדיקה הזו? מה ההבדל?) 3. הבנתי שהציסטה לא קשורה לתסמינים איתם הגעתי. כן קראתי עכשיו ויש לי גם סימטומים שקשורים לציסטה ולא ידעתי לקשר. אבל אני ממש סובלת מהתחושות האלה שלא עוברות חודש. וגם הדימום שהופיע לא מרגיע. לא קיבלתי שום התייחסות לזה ואני לא יודעת מה לעשות. ככה להמשיך לסבול? מה אני יכולה לעשות? (לא יודעת אם רלוונטי, בדיוק סבלתי תקופה ארוכה מציסטה בלחמית העין. יש קשר?) אודה לעזרה. תודה רבה

כדאי לבצע את האולטרסאונד לאחר המחזור הבא הבדיקה במכון מתארת את אופי הציסטה יותר בדיוק. זו אותה בדיקה מבחינתך אין קשר לעין בסימפטומים שאת מתארת מתאימים לדלקת

מנהל פורום רפואת נשים