דלקות חוזרות בנרתיק ופטריה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

02/11/2023 | 09:11 | מאת: נטע

לפני כמה חודשים קיבלתי טיפול בטריקן ודאלאצין כי הרופא אבחן פטריה ודלקת. הדלקת חוזרת על עצמה כל כמה זמן ולפני שבועיים הייתי אצל רופא נשים עקב תלונה של הפרשות צהובות עם ריח, הרופא אבחן לי בקטריאל וגינוזיס על פי הרחת ההפרשות, נתן לי זידובאל (משלה אנטיביוטית) וקלינדה(נרות). יש לציין שלפני שהגעתי אליו עשיתי תרבית נרתיקית ועשיתי בדיקת STD שתן למחלות מין והכל יצא תקין. היום סיימתי לקחת את הטיפול שלו ובמהלך שלקחתי את הזידובאל המצב החמיר- עכשיו יש לי הפרשות לבנות כמו קוטג מאוד סמיך וגושי אפילו . ממה זה נובע? והאם יש בדיקה לגבר ולאישה שבודקת בקטריאל וגינוזיס? הרי כל הבדיקות שעשיתי לא עלו על הזיהום. תודה

כנראה שיש פטריה עקב האנטיביוטיקה כדאי לחזור לבדיקה משטח נרתיק בודק גם וגינוזיס

02/11/2023 | 13:18 | מאת: נטע

משטח נרתיק זה תרבית נרתיקית? אז איך היא לא עלתה על זה? הרי עשיתי. ואיך בן זוגי יכול לאבחן אם יש לו בקטריאל וגינוזיס? איך מתבצעת הבדיקה ?

מנהל פורום רפואת נשים