דימום לאחר גיל המעבר

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/10/2023 | 15:57 | מאת: חוששת

הי, בת 50.5 מחזור אחרון כבד לפני שנה וארבעה חודשים, מאז דימומים קלים - 1-2 בשנה. בבדיקה לפני חצי שנה רירית עבה 8 מ"מ, היסטרוסקופיה תקינה, ובמעקב לפני כ3 חודשים רירית תקינה. השבוע התחיל שוב דימום קל. שאלותי :1. האם יתכנו עדיין מדי פעם דימומים קלים בהנתן הנתונים הנ"ל ? 2. מה תדירות סבירה להיטרוסקופיה? האם ייתכן שיהיה מימצא אחרי 6 חודשים? 3. האם יש צורך להקדים את התור לביקורת שמתוכנן לעוד חודשיים?

כדאי להקדים את התור כדאי לבצע בדיקת פיפל

21/10/2023 | 16:33 | מאת: חוששת

תודה רבה. למה פיפל ולא היסטרוסקופיה? האם יש סנריו בו המערכת ההורמנוליות לא מאוזנת עדיין לחלוטין ויתכנו דימומים?

מנהל פורום רפואת נשים