בלוטת ברתולין אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

19/10/2023 | 22:55 | מאת: לימור

שלום רב, לפני מספר שנים אובחנתי עם ציסטה בבלוטת ברתולין. הרופאה שבדקה אותי המליצה שלא לעשות כלום בנידון כל עוד אין לי כאבים. אני פשוט הרגשתי סוג של בליטה באזור ולכן הלכתי לבדוק. בימים האחרונים אני שמה לב שיש סוג של החמרה במצב, האזור נפוח וקשה יותר ומעט רגיש למגע. אציין כי בימים האחרונים אני מקיימת יחסי מין אחרי הרבה זמן של חוסר פעילות מינית אז אני מניחה שזה קשור אחד לשני? מה מומלץ לעשות במקרה הזה? במהלך יחסי המין אני חווה מעט כאבים אבל בעיקר אחרי זה אני שמה לב לנפיחות ורגישות באזור. האם יש סכנה שיתפתח משהו חמור? אשמח לעזרה והכוונה.. בכל מקרה יש לי תור לרופאת נשים בעוד כשבוע וחצי.

אני מציע לנתח ולנקז את הציסטה או לכרות לגמרי לפי המצב עלול להתפת אבצס

מנהל פורום רפואת נשים