דימומים לא סדירים וקרישי דם

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

18/10/2023 | 14:53 | מאת: עמית

שלום וברכה, בת 46 לפני 10 שנים קנוניזציה עקב cin3 מאז בביקורת קפדנית והכל תקין. סובלת מזה שנה וחצי מאי סדירות בווסת לפעמים לא מגיעה בכלל, רירית עבה מאד, טיפול בפרומולטנור, ווסתות כבדות ואחת לכמה חודשים דימומים מטורפים שמגיעים עם פליטה לא מבוקרת של קרישי דם ענקיים. החודש הזה קיבלתי ווסת ושוב היה לי את קרישי הדם המטורפים האלו בלי הפסק. הייתי חייבת להיות צמודה לשירותים. כמו בפעמים קודמות גם הפעם לקחתי פרימולטנור, אבל הפעם זה לא עזר להפסיק את הדימום. הגעתי לבדיקה והרופאה ראתה רירית דקה מאד. נתנה הקסקפורון שעצר את הדמם המטורף אבל עדיין יש דימום. אמנם קל (פד ליום) אבל יש. פיפל מלפני שנה וחצי תקין עוד פיפל מאפריל תקין פאפ וקולפוסקופיה ממרץ תקין שאלתי: 1. האם הדימום לא אמור להפסיק עם האקסקפורון? 2. מה לעשות אם הדימום לא יפסיק? 3. אחרי 5 ימי האקסקפורון הרופאה ביקשה שבועיים דופסטון - יעיל? 4. הרופאה הפנתה לאבלציה, אבל אם הרירית דקה בשביל מה אבלציה? 5. אשמח לקבל השערה מה הבעיה שממנה אני סובלת כבר שנה וחצי! אשמח שתעשה לי סדר ומה אפשר עוד לעשות תודה

אני חושב שכדאי לבצע גם הסטרוסקופיה אבחנתית קרוב לודאי שמדובר בחוסר שיווי משקל הורמונלי עקב הגיל נראה לי שהתקן תוך רחמי מירנה יכול לעזור

19/10/2023 | 10:25 | מאת: עמית

תודה על. תגובה. אבל הדימומים ממשיכים מה מומלץ לעשות? אמנם לא בכמות מטורפת אבל ממשיכים... הייתי אצל הרופאה. אמרה להמשיך עם התרופות אבל הם לא עוזרות. הרופאה לא נמצאת עד שבוע הבא.. צריך ללכת למיון?

מנהל פורום רפואת נשים