הפרשות דמיות בין וסתי מזה מספר שנים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/09/2023 | 16:53 | מאת: Sh

שלום רב, בת 33, 3 לידות רגילות ותקינות. מזה 5 שנים אני סובלת מהפרשות דמיות במשך רוב ימי החודש (6 ימים נקיים במצטבר) ועוד מספר תופעות (כאבים, דימום וסתי מוגבר) ניסיתי מס׳ סוגי גלולות כל פעם ל5-6 חודשים וכלום לא התאים. קולפוסקופיה תקינה לפני שנה. הופנתי למומחה לאנדומטריאוזיס שאמר שלפי ניסיונו והתיאורים שלי זה אנדומטריאוזיס. אני עם התקן מירנה כבר עשרה חודשים יש הקלה בדימום הויסתי אך עדיין יש הפרשות דמיות במשך רוב ימי החודש (לפי הרופא יכול לקחת עד שנה להתקן להשפיע) . הופנתי לus וגינלי, כתוב שיש הפרווסקולריזיציה בדפנות הרחם ללא עדות לאדנומיוזיס. האם זה יכול להיות הגורם לדימום? (עובי רירית 3 ממ, ללא נוזל חופשי בדוגלס זקיקים קטנים בשתי השחלות) איזה עוד כיוון כדאי לבדוק, ממש קשה להתנהל ככה. תודה 🙏🏼

הייתי מציע לבצע גם פיפל - ביופסיה מרירית הרחם- או הסטרוסקופיה

מנהל פורום רפואת נשים