הסדרת מחזור לקראת חתונה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

12/09/2023 | 12:36 | מאת: מרים

אני בת 21 ומתחתנת בעז"ה ב8.11.23 הגעתי לרופאת נשים כדי להסדיר מחזור לקראת תאריך זה (כדי שמחזור יתחיל אחרי חתונה מבחינת הלכה). הרופאה המליצה לי להתחיל בyaz plus. הגלולות גרמו להפרשות דמיות כבר 14 יום. התיעצתי עם עוד אנשים מומחים בתחום ונאמר לי לקחת מהיום פרוגילוטון כדורים חומים 10 יומים, לתת לוסת להופיע ואחרי זה או להמשיך בכדורים אלה או שבוע לפני מחזור לקראת החתונה לקחת פרימולט נור עד יום יומיים לאחר חתונה. כך נמנע כתמי דם וגם ללא גלולות מניעת הריון מה דעתך דוקטור?

לדעתי עדיף לקחת פרימולוט שבוע לפני החתונה בכל מקרה סביר להניח ש חפיסה הבאה לא יהיה דמום אם תמשיכי ביאז אז שתי האפשרויות טובות

מנהל פורום רפואת נשים