רובד לבן בפות מודאגת ממש

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

29/08/2023 | 21:38 | מאת: מישהי....

שלום ד''ר , בשנה האחרונה שמתי לב לקילוף לבן\צהוב לכל אורך הפות ועל הדגדגן, זה יוצא מתוך הדגדגן ונמצא גם על השפתיים הפנימיות, זה קילוף מוזר כזה בצבע לבן שכל פעם שאני מקלפת זה מין חתיכות עור כאלה, שאחרי שאני מקלפת זה צומח שוב, ושוב . הייתי אצל רופאת עור ומין שאמרה שאם זה לא יעבור אז יהיה צריך להפנות לביופסיה, כעבור כמה זמן חזרתי לאותה רופאה והיא לא ידעה להגיד לי מה זה, אמרה שיתכן וזה פטריה, ושאני צריכה לפנות רופא נשים. יש לי קצת פסוריאזיס בגוף לא ברמה חמורה, היא הפנתה אותי לגיניקולג\ית , קבעתי תור והגיניקולוגית אמרה שהיא לא רוצה לתת סתם משחה ושהיא לא יודעת אם זה פטריה או לא והפנתה אותי לבית חולים משגב לדך בירושלים למחלקה גיניקולוגית על מנת שיקחו לי ביופסיה מהאיזור. אני ממש בלחץ ולא יודעת מה זה , וממה זה נובע, אולי קיימת רגישות כלשהי לחומרים ? סיליקון, סבונים, תחבושות, מגני תחתון? כבר שיערתי הכל מהכל. רציתי להבין איך לוקחים ביופסיה ממקום כזה רגיש? האם זה מבוצע בהרדמה ? ואיך בדיוק לוקחים משם ? היא אמרה לי משטח משהו כזה, לא ממש הבנתי איך יקחו לי משם ואני ממש לחוצה, אשמח אם תוכלו לענות לי ולנסות להגיד לי מה זה יכול להיות. תודה רבה !!!

ביופסיה מבוצעת בהרדמה מקומית מזריקים הרדמה מקומית מתחת לאזור בו רוצים לקחת ביופסיה ולוקחים דגימה קטנה רק לאחר הביופסיה ניתן יהיה לדעת מה הגורם לכך

מנהל פורום רפואת נשים