מוקד אקוגני בלב בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

27/08/2023 | 08:52 | מאת: מעיין

שלום בת 29, הריון ראשוןשבוע 16. בסקירת מערכות ראשונה התגלה מוקד אקוגני בחדר ימין בלב העובר.שקיפות עורפית 1;6300. בדיקת nipt תקינה. מתלבטת האם כדאי לעשות גם בדיקת מי שפיר לשלול תסמונת דאון מכיוון שהנקודה בחדר ימין. האם הסיכון של הבקידה עולה על הסיכון לתסמונת דאון? אשמח לחוות דעת. תודה

היום ההמלצה היא לבצע דקור לכל אישה בכל גיל כי ניתן לגלות מחלות גנטיות קשות שלא ניתן לגלות בדרך אחרת במקרה שלך הסכון לתסמונת דאון בגלל המוקד האקוגני מעט יותר גבוה אבל עדיין בגדר התקין לאור תשובת הסקר הביוכימי

מנהל פורום רפואת נשים