כניסה להריון לאחר הפלה בשבוע מוקדם

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

27/07/2016 | 20:44 | מאת: נועה

ד"ר קוגלר שלום, נכנסתי להריון לפני כמה שבועות (איני יודעת תאריך מדויק משום שהפסקתי גלולות לא מזמן והמחזור עדיין לא סדיר). בדיקת הריון ביתית יצאה חיובית וניגשתי לעשות בדיקת דם בקופת החולים. בבדיקת הדם הביטא יצאה 80 ושמחתי על ההריון. כבר באותו היום התחיל דימום שהלך והתחזק בימים הבאים. בבדיקת רופא (אולטרסאונד) עדיין לא ראו שום דבר מכיוון שהיה מדובר בשלב מאוד מוקדם (גם לא שק הריון) וביצעתי בדיקת דם נוספת. רמת הביטא ירדה ל-36, כלומר ההריון היה בשלבי הפלה. הדימום נמשך כשבוע, בעוצמה דומה למחזור (רק טיפה יותר ארוך). הדימום הסתיים ביום שישי, ה-22.7.16. שאלתי היא האם יש צורך לחכות לפני שמנסים להיכנס שוב להריון או שאפשרת לנסות מיד שוב?בהנחה שיהיה ביוץ כבר במחזור הקרוב, האם יש בעיה עם כניסה מידית להריון? האם אני צריכה לעבור בדיקת רופא נוספת לפני שאני מנסה שוב להיכנס להריון? תודה נועה

שלום כדאי לחזור על בדיקת הדם ולראות שהיא אפס כחודש לאחר התאפסות הביתא יופיע מחזור ולאחריו את יכולה לנסות להרות

מנהל פורום רפואת נשים