כאבים בזמן שימוש בדאלאצין

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

23/07/2016 | 23:54 | מאת: הדר

שלום וברכה, רופאה נתנה לי טיפול במשך 5 ימים בזידובל ג'ל ודרמקומבין. לאחר שבוע היא ראתה שעדיין יש דלקת (וגם ג'ל למרות שזה היה כבר יומיים אחרי סוף הטיפול), לכן הביאה לי דאלאצין. כל פעם הכנסתי את הנר עם המוליך אך כשהוצאתי ראיתי שהנר לא התנתק מהמוליך ואז הכנסתי עם היד. בכל הפעמים האזור שרף לי אחרי שהכנסתי (הרגשתי שגם בתוך הנרתיק זה שורף). בתופעות לוואי לא היה כתוב על כאבים אלו. יש לציין שבפעם הראשונה ממש הוצאתי את הנר מהמוליך ואז לקח זמן עד שהצלחתי להכניס שוב ובפעם הזו היו כאבים ממש חזקים. האם זה תלוי בכמות שזה נגע בעור החיצוני? בפעמים האחרות בדקתי מיד אם הנר נמצא או כשהתנתק אבל אז הכנסתי מהר, זה שרף אבל פחות. הרופאה לא אמרה לי לחזור אליה לבדיקה לאחר השימוש בדאלאצין. האם יש צורך לחזור אליה (בגלל הכאבים או לשם בדיקה) או אפשר לקיים יחסים ללא חשש? תודה.

שלום אם יש כאבים לאחר סיום הטפול כדאי לפנות לבדיקה חוזרת

24/07/2016 | 23:41 | מאת: הדר

רציתי לברר האם כאבים שורפים יכולים להיגרם בגלל הנגיעה של חומר הדאלאצין בעור? לאחר הטיפול אני לא מרגישה כאבים. והאם אפשר לקיים יחסים אחרי הטיפול מבלי להיבדק שוב? ניגשתי לרופאה בתחילה בגלל כאבים בעת קיום יחסים, מיד אחרי החדירה, שמיקמתי אותם ליד יציאת השתן ולא באזור פתח הנרתיק. בבדיקה היא ראתה דלקת בנרתיק ושלחה אותי לבדיקת שתן. בדיקת השתן יצאה תקינה.

מנהל פורום רפואת נשים