בדיקה מעוררת דאגה וכאבים כרוניים באגן

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

19/07/2023 | 00:14 | מאת: מודאגת

שלום רב, פניתי לרופאת נשים בעקבות כאבים באגן ודלקות חוזרות בדרכי השתן (מעל שנה). גם הפנייה הייתה בהתאם לבקשת האורלוג לבצע בירור גינקולוגי מקיף. הרופאה באמצעות מטליות לחות ייעודיות ביצעה חיטוי למתמר ולעוד חוטים של האולטרסאוונד שהיו על הרצפה. אחר כך, פתחה קנדום (עם אותם כפפות) , שמה על המתמר וביצעה הבדיקה. שוב עם אותם כפפות. היה ברור לי שהכפפות רטובות מחומר החיטוי שהיה נראה ממש לח ובנוף שפכה מעוד בקבוק ששופכים על האולטרסוונד על המתמר לחיטוי. בדיעבד אני מאוד חוששת. אם המתמר היה עליו חיידקים, ובוודאי היה החוטים החשמליים המחוברים לאולטרדוואנד שהיו על הרצפה מלאים בחיידקים, אז זה לא הגיוני שהלחות ושאריות הנוזלים הזאת שעברה לקנדום מהידיים של הרופאה שלא החליפה כפפות יעברו אליי? איזה חיידקים יכולים להדביק אותי בצורה הזאת? איזה חיידקים שורדים ככך? עליי לבצע עכשיו בדיקות כלשהן? דבר נוסף היא ציינה שהשחלות תקינות והרחם והכל תקין ואין עדות לדלקת באגן. לא ביצעה בדיקה מעבר לאולטרסאוונד. לא הסתכלה על הפות. אני חוששת שהבירור הזה לא מספיק. האורלוג לפני שהוא מבצע בירור מקיף יותר רוצה להיות וודאי שהרגישות בבטן והכאב באגן הכרוני כבר שנה לא נובע ממקור שקשור לתחום הגינוקלוקיה. אני אציין שאני מידי יום מוצאת קצת הפרשה ירוקה, ממש לא מרובה אך בצבע ירוק צהוב כזה סמיכה מאוד ומועטה. אשמח לשמוע דעתיכם על שתי השאלות תודה רבה

אני לא יכול להגיב לזה. צר לי

19/07/2023 | 11:49 | מאת: מודאגת

אני מכבדת את העמדה שלך. אשמח לדעת מה הבעיה בשאלות שכתבתי. תודה

את מבקשת ממני בקורת על רופא אחר באופן עקיף

20/07/2023 | 11:48 | מאת: מודאגת

ד"ר שלום רב, תודה על ההתייחסות. הייתה לי תחושה שזו הסיבה. ממש לא. אני סך הכל ביקשתי לדעת באופן אובייקטיבי אם יש מקום לדאגה שלי או לא. ואם יש עוד מה לעשות. כנ"ל כשפונים לחוות דעת שנייה של רופא, למרות שיש אבחונים לפעמים. יחד עם זאת, אני ממש מבינה את הרגישות שבעניין ומכבדת את העמדה שלך. מאחלת לך המשך עשייה פורה ויום טוב

מנהל פורום רפואת נשים