ריבוי הפרשות שהחל אחרי לידה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

13/07/2023 | 20:06 | מאת: מודאגת

שלום, ילדתי לידה שניה לפני כ-3 חודשים, מאז התחיל לי ריבוי הפרשות שלא היה לפני כן אף פעם. אני מניקה הנקה מלאה, לא מקיימת יחסים מאז הלידה (חיה עם אישה). אין גרד ואין ריח. ההפרשות שקופות מימיות או בגוון לבן. לא קוטג׳י. הכמות של ההפרשות מטריפה אותי, זה נשפך ממני כמעט בכל פעם שאני משנה תנוחה, למשל משכיבה לישיבה, וזה פוגע באיכות החיים. נשמע שאין לי את התסמינים של פטריה או בקטריאל וגיניטיס. מעולם לא היו לי עניינים שקשורים לנרתיק. תמיד הכל תקין. ואני לא מצליחה להבין מה קרה פתאום. ייתכן שזו אטרופיה נרתיקית בגלל ההנקה? האם זה יכול להיות מצב תקין ואלו הפרשות פיסיולוגיות שהתחילו כך אחרי הלידה על רקע הורמונלי? האם יכול להיות שהלידה דפקה לי משהו בגוף ולכן התחילו ההפרשות (לידה וגינלית עם קרעים ותפרים)? זה אי פעם יעבור? מרגישה שאני משתגעת. זה לא קרה לי אחרי הלידה הקודמת.

אני לא יכול לדעת בלי בדיקה ואולי גם משטח אבל זה נשמע כמו הפרשות נורמליות כמובן שיש לפנות לבדיקה

מנהל פורום רפואת נשים