ביופסיה צוואר הרחם.

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

08/06/2023 | 22:30 | מאת: מורן

שלום לרופא במהלך בדיקת קולופוסקופיה (עקב דימום)היתה צביעה לא תקינה והרופא נטל ביופסיה.ששאלתי אם ישנה בעיה אמר שאין משהו רציני ואלו יכולים להיות ״שינוים רגילים״ או שינוים טרום סרטניים. מה יכולים להיות השינוים הרגילים שהתכוון? לא כל כך מבינה, 1)מה רקמת צוואר הרחם עוברת שינוים תקינים לפעמים גם ללא רקע נגיף הפפילומה(כי אין לי)…2)גם רקמה תקינה ונורמאלית יכולה להראות חשודה בצביעה? אם תקינה אז למה נצבעה?רב תודות

אכן הצביעה אינה מדויקת ורק יכולה להעלות חשד שיש שינויים טרום סרטניים אבל ברוב המקרים ,בעיקר אם הוירוס שלילי, מדובר ברקמה תקינה שלא נצבעת

מנהל פורום רפואת נשים