שאלה על בדיקת רופא נשים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/04/2023 | 18:18 | מאת: שמחה

שלום שאלה רציתי לשאול על בדיקת רופא נשים מה בודקים מה התאליך של הבדיקה עם איפשר לפרט לי לא איתי הרבה זמן ברופא נשים ויש לי טור אוד חודש רוצה לדעת ניפנה שבה לרופא נשים תודה רבה

שלום בשלב ראשון הרופא מחדיר לנרתיק מפסק שנקרא ספקולום על מנת לראות את הנרתיק ואת צואר הרחם. זה לא כואב אבל יש תחושת אי נוחות עקב לחץ בנרתיק. זה נמשך 1-3 דקות בשלב שני הרופא בודק את הרחם והשחלות בעזרת החדרה 2 אצבעות לנרתיק. זה גם לא כואב ונמשך 3-4 דקות

מנהל פורום רפואת נשים