פענוח תרבית שתן ....

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

10/01/2023 | 09:35 | מאת: ..

אפשר הסבר בבקשה ? Urine culture ממצא תהליך C.F.U/mL 10000 Culture positive Citrobacter koseri . koseri Citrobacter אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם רגישות אנטיביוטיקה Amoxicillin/CA S <=2 Piperacillin/tazobactam S <=4 Cefazolin S <=4 Ceftazidime S 0.25 Ceftriaxone S <=0.25 Cefuroxim sodium S 8 Cefuroxime axetii I 8 Meropenem S <=0.25 Ertapenem S <=0.12 Amikacin S <=1 Gentamicin S <=1 Ciprofloxacin S <=0.06 Nitrofurantoin S 32 Trimethoprim/sulfa S <=20

מדובר בדלקת בשלפוחית השתן עם חיידק מסוים הרגיש למספר אנטיביוטיקות פני לרופא לטפול

10/01/2023 | 18:12 | מאת: ..

שלום.. פניתי לרופא והוא אמר שיש בעיה.. שיש צמיחה אבל רק 10,000 אז בדרך כלל לא מטפלים.. ושאל אותי אם יש לי תסמינים.. אמרתי שכן.. ואמרתי לו שגם עשיתי טיפול באגיסטן.. בהמלצת הגניקולוג וזה לא עזר.. והוא נתן לי אנטיביוטיקה בכל זאת ציפרודקס500 מ"ג ל 5 ימים פעמיים ביום.. האם כדאי לחכות ולראות אם הדלקת עוברת לבד או לקחת את האנטיביוטיקה בכל זאת.. כי נראלי הרופא קצת היסס.. כאילו הוא היה מודאג או משהו..

מנהל פורום רפואת נשים