שאלה בנוגע לפקטור 5 וgbs

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

05/11/2022 | 13:45 | מאת: יעל

שלום, אודה למענה ל2 שאלות: 1. בעקבות נשאות של אחותי ביצעתי בדיקה לפקטור 5 לידן ונמצא שאני נשאית (הטרוזיגוטי יחס של 1.80) אשמח לדעת מה זה אומר (אמי בשבוע 37) גם מבחינת הלידה וגם מבחינת אמצעי מניעה לאחר מכן (המטולוג נסע לחול ותורים אחרים רחוקים מטווח הלידה). בנוסף, מה אומר היחס. לדוגמא לי יצא 1.8 ולאחותי 1.6 (אציין שעד עכשיו השתמשתי בגלולות מילאן ולפני שלוש שנים ילדתי רגיל בלי לדעת על זה). 2. בשבוע 8 בתרבית שתן יצא לי gbs חיובי בתרבית. בשבוע 36 ביצעתי משטח שיצא שלילי. האם אני זקוקה לאנטיביוטיקה למרות שהמשטח שלילי? אם כן למה?

שלום 1. כדאי לקחת קלקסאן 6 שב לאחר הלידה ולא להשתמש בגלולות 2. יש צורך באנטיביוטיקה בלידה

מנהל פורום רפואת נשים