יבלות באיבר המין- מה הטיפול והאם זה מסוכן?

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

06/06/2016 | 12:15 | מאת: אינקו

שלום רב, הייתי אצל רופא הנשים שלי, שבגלל שכעס עליי שלא הייתי אצלו מזה 3 שנים היה די קצר איתי ולא הסביר לי בדיוק מה אני אמורה לעשות. 1- זיהה אצלי יבלות מחוץ לנרתיק בין השפתיים הפנימיות לחיצוניות- הוא לא הסביר לי איך מטפלים בזה (ואם אני *חייבת* לטפל בזה) והאם זה מדבק? 2- אמר שאני חייבת לעשות חיסון HPV בגלל שיש לי יבלות- אבל החיסון הוא מניעתי אז מה זה יעזור לי לעשות אותו עכשיו??? *מה גם, אני עוברת לחו"ל עוד חודשיים וגם ככה לא אוכל להשלים את סדרת הטיפולים הנדרשת. 3- קיבלתי הפניה לבדיקת אגן קטן וגינאלית ואבדומינלית ועשיתי בדיקת פאפ- האם לחכות לתוצאות של אלו לפני שאני מגיעה אליו שוב? אודה מאוד אם תוכל לעשות לי סדר בדברים, הוא מאוד הלחיץ אותי וכעת אני מפוחדת מדי כדי בכלל לטפל בזה. לא יודעת אם המידע רלוונטי, אך אני בת 32, ללא ילדים וכמעט 4 שנים ללא קיום יחסי מין, הפסקתי להשתמש בגלולה לפני מספר חודשים.

שלום יתכן שהיבלות הן קונדילומה שהן יבלות וירליות הנגרמות עקב וירוס הפפילומה לא מסוכן אבל דורש טפול בלייזר וכן בדיקת קולפוסקופיה בנוסף לפפ החיסון הוא אכן מניעתי

מנהל פורום רפואת נשים