נטילת חומצה פולית ופרנטאל ובדיקות נוספות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/03/2021 | 15:58 | מאת: אנה

שלום רב, אני מתכננת להיכנס להריון שני הרופאה הנוכחית רשמה לי כדור אחד של חומצה פולית וכדור אחד פרנטאל כל יום ובבדיקות דם שלי בסדר גמור. כבר כמה פעמים נאמר לי בבית מרקחת שזה מיותר לקחת את שניהם ועדיין הרופאה עומדת על זה שצריך את שניהם. מעבר לזה טענה שהיום יש הנחיה לכל אישה לעשות בדיקת מי שפיר ואני תמיד חשבתי שרק מגיל מסויים ובמידה ויש חשד למשהו. ועומדת על זה שיש לעשות בדיקות גנטיות הסל המורחב. בהריון הקודם עשיתי את הבסיסיות. ותודה לאל הכל בסדר. ברצוני לדעת האם באמת יש צורך בכל הנהל?או שהיא מגזימה? בתודה מראש

שלום לרוב מספיק רק הפרנטאל אכן יש המלצה לכל אישה בכל גיל לבצע דקור מי שפיר כי ניתן היום לאבחן הרבה מחלות שלא ניתן לאבחן בדרך אחרת הסל המורחב מגלה נשאות ליותר מחלות ולכן הוא עדיף אבל לא חובה

מנהל פורום רפואת נשים