פענוח תוצאות בדיקת פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/01/2021 | 17:35 | מאת: ליאת

שלום, הייתי אצל רופא נשים בעקבות מחזור שאינו סדיר (איחור של כשבוע בד"כ). סובלת מעט מאקנה. לקחתי גלולות יאז במשך כשנתיים אך הפסקתי לפני כשנה בשל התפתחות אקטרופיון (שעבר מאז..). במהלך בדיקת האולטרסאונד, הרופא זיהה מראה של שחלות פוליציסטיות ושלח אותי לבדיקת פרופיל הורמונלי. יש לציין שבאותה תקופה חוויתי סטרס מאוד גדול בחיי האישיים ואכלתי מעט מאוד בשל כך. ביצעתי את הבדיקה ביום השלישי לווסת ואלו התוצאות- ESTRADIOL (E-2) 94 3.79 17-OH-PROGESTERONE TSH 1.98 LH 5.60 FSH 5.20 PROLACTIN 367 PROGRESTERONE 4.3 TESTOSTERONE TOTAL 0.9 האם התוצאות אכן מצביעות על שחלות פוליציסטיות או שרצוי לבדוק סיבות אחרות לחוסר סדירות המחזור? תודה!

שלום הבדיקות תקינות האבחנה של שחלות פוליציסטיות נעשית לרוב בבדיקת אולטראסאונד

24/01/2021 | 12:11 | מאת: ליאת

במידה ובאולטרסאונד אכן היו שחלות במראה פוליציסטי זה אומר בהכרח שיש לי שחלות פוליציסטיות? תודה

מנהל פורום רפואת נשים