הידבקות אפשרית בליסטריה בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

09/09/2020 | 19:28 | מאת: לי

אני בשבוע 28 להריון, היום חתכתי מזון על קרש חיתוך שלא ידעתי שלא נשטף לילה קודם לכן אחרי שחתכו עליו עוף לא מבושל. הקרש היה יבש ולא נראה מלוכלך ולכן לא חשבתי על זה. עכשיו התברר לי שאף אחד לא ניקה אותו מאתמול... אני בלחץ שנדבקתי בליסטריה או חיידק אחר שעשוי להרוג את העובר שלי. מה עושים? האם אני אמורה לפתח סימפטומים ? אם אין לי סימפטומים זה אומר שהכל בסדר? האם בכל המקרים בהם האמא נדבקה אז העובר מת או נולד עם מומים? זקוקה לעזרה בבקשה!

שלום לא נראה שיש סכון בהכנה ביתית לא תמיד כשיש הדבקה של האם יש גם הדבקה של העובר

מנהל פורום רפואת נשים