שאלה בקשר לאופן בדיקת ירידת מים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/06/2020 | 21:02 | מאת: ספיר

שלום ד"ר, 2 שאלות: 1.אני בהריון בשבוע 26. אם אני מרגישה מדי פעם (בהפרשים של ימים ולא באותו היום), טפטוף, ואני לא בטוחה אם זאת הפרשה, טיפת שתן או חלילה ירידת מים, אני יכולה לוודא שזו לא ירידת מים, ע"י כך שאשתעל או אלחץ (כמו לצורך עשיית צרכים), ולא ייצא כלום? 2. ראיתי דעות חלוקות לגבי מתי להתחיל מעקב תנועות עובר. האם אתה חושב שיש להתחיל משבוע 25 או 27? תודה!

שלום השיטה שתארת טובה אבל בכל מקרה של חשד לירידת מים כדאי לפנות לבדיקה בהריון תקין אין צורך במעקב תנועות- בעיקרון מתחילים בשבוע 28

מנהל פורום רפואת נשים