יחסי מין - גורם לדלקת בשתן

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

30/04/2020 | 02:39 | מאת: יאנה

היי, לפני בערך שנה התחלתי לקיים יחסי מין ומאז התחלתי לקבל דלקות בשתן בתכיפות יחסית גבוהה (לפני כן מעולם לא הייתה לי דלקת), ברמה של פעם בחודשיים ולפעמים אפילו פעמיים בחודש, כל פעם לקחתי טיפול אנטיביוטי מתאים. מאז אני כבר חוששת לקיים יחסי מין מהפחד שעוד פעם אקבל דלקת... הבנתי שיש פתרון שהוא פשוט לקחת כל יום/לפני קיום יחסים אנטיביוטיקה וזה די יעיל, אבל זה לא משהו שהייתי רוצה לעשות (בכלל לא) וגם הבנתי שאנטיביוטיקה מורידה יעילות של גלולות... השאלה שלי האם יש משהו אחר שיכולה לעשות כדי למנוע דלקת בשתן בעקבות יחסי מין? (פעולה כלשהי או אפילו תרופת סבתא...) כבר די אובדת עצות

שלום אכן ההמלצה היא כדור אחד לאחר או לפני יחסים אין דרך אחרת מוכחת

מנהל פורום רפואת נשים