התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/04/2020 | 16:50 | מאת: שרון

שלום, אני בת 46 (ללא הריונות מרצון), יוצאת עם בן זוג קבוע כמה חודשים . מבינה שבגילי חיסון לפפילומה כבר לא רלוונטי... בן זוגי סיפר לי כי לגרושתו היה וירוס פפילומה, והיו קונדילמות שטופלו בלייזר לפני למעלה מ 10 שנים. לא ידוע לו מה קרה מאז. לדבריו הוא נבדק על ידי רופא ונמסר לו כי הוא לא נדבק. קבעתי תור לרופאת נשים לבדיקת פאפ ובמטרה להתייעץ לגבי התקן ללא הורמונים מכיוון שאנו מעוניינים להפסיק השימוש בקונדום (בן זוגי עשה בדיקות דם למחלות מין לפני מספר חודשים שיצאו תקינות) אשמח לשמוע את המלצותייך בנושא. אני חוששת מהידבקות בוירוס . כיצד אוכל להגן על עצמי ? תודה רבה !

שלום אכן חיסון אינו יעיל בגילך וקונדום לא מונע לחלוטין הדבקה בוירוס אין דרך להמנע

מנהל פורום רפואת נשים