שימוש בדופסטון בהיריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

10/03/2020 | 12:37 | מאת: טל

שלום ד"ר, בתחילת ההיריון השני שלי, עוד טרם בדיקה ראשונית אצל רופא הנשים, התחילו לי דימומים בסופ"ש. כמובן שפניתי בראשון לאחר מכן לרופא נשים פרטי. הוא הגדיר את זה כ"הפלה מאיימת", רשם לי דופסטון (שהתחלתי לקחת עוד באותו היום, וכבר למחרת הדימומים פסקו ברוך ה) וראה עובר עם דופק, שבוע 6+3. 8 ימים לאחר מכן, הייתה לי הבדיקה הראשונית אצל הרופאה שלי בקהילה.. היא לא ראתה עדות לדימום, קבעה כי גיל ההיריון הוא 7+3, ואמרה להמשיך עם הדופסטון. כרגע אני בשבוע 11+4, ונוטלת דופסטון פעמיים ביום. הבדיקה הבאה שלי היא השקיפות העורפית, והיא נעשית ע"י רופא אחר ולא ע"י הרופאה הקבועה שלי. השאלה שלי היא עד מתי אני צריכה לשתות את הדופסטון? מתי אפשר להיות קצת יותר רגועים שהאיום והפחד הזה של ההפלה המאיימת, עבר? תודה וחג שמח.

10/03/2020 | 20:00 | מאת: טל

הרופא שאיבחן את ההפלה המאיימת אמר לא לקיים יחסי מין. הרופאה לא ממש שמה על זה דגש. האם זה כבר מותר?

שלום לדעתי אפשר להפסיק דופסטון כ בר בשבוע 10 ניתן לקיים יחסים

מנהל פורום רפואת נשים