הפרשות דמויות מוגלה מהנרתיק

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

28/07/2019 | 05:42 | מאת: סיוון

שלום, באופן כללי אני נוטה לראות הפרשות צהבהבות- שקופות, אני משתמשת באופן קבוע בתחתוניות ונוטלת גלולות. במשך כשבועיים לערך היו לי הפרשות שונות שדמו יותר לנזלת, למוגלה, צבעם היה ירוק יותר והמרקם היה צמיגי. התדירות של ההפרשות היה גבוה וחזר מספר פעמים ביום ולעיתים אף נטה לגוונים חומים עם נגיעות אדומות שדמו לדם. לא חשתי כאבים, ריח, צריבה או כל תופעה נלווית אחרת בשום שלב. כשהחלטתי שכדאי לגשת לרופא נשים לבדיקה בדיוק הייתי לפני הפסקת גלולות וימי המחזור לכן חיכיתי עד לסיומו. משההפרשות האלה חזרו הלכתי לבדיקה כיוון שהייתי לקראת טיסה להודו לחודש וחצי ורציתי לבדוק שהכל תקין. בבדיקה עצמה הרופא לא ראה סימנים להפרשות ושלח אותי עם משחת אגיסטן כיוון שראה אדמומיות סביב הנרתיק. (בדיעבד אולי זה מהתחבושות ההגייניות בימי המחזור) מרחתי את המשחה פעמיים ביום במשך כמה ימים לפי ההנחייה. בזמן שהותי בהודו שבו וחזרו ההפרשות מאותו הסוג עם אותם סימנים, התייעצתי מרחוק עם רופאת נשים מתחילה שהמליצה לי לקנות בבית מרקחת מקומי נרות, וכך עשיתי. נטלתי 6 נרות של 100 מ''ג, אחד בכל יום לפני השינה. מחציתם התמוססו בפנים ויצאו במשך היום, ומחציתם נפלטו החוצה כמעט באותו הגודל שנכנסו ביום למחרת. היה נדמה שהמצב השתפר אך התחלתי לשוב ולראות את אותן ההפרשות, אמנם בתדירות נמוכה בהרבה מהופעתן הראשונה אך הן עודן קיימות. בגלל החשש שמא יש לי איזשהי דלקת ושאף אני עלולה להחמיר את המצב או להדביק- בעלי ואני לא מקיימים יחסי מין במשך התקופה הזאת. שאלותי הן- 1. האם התופעות מחייבות בדיקת רופא דחופה או שהעניין סובל דיחוי עוד שלושה שבועות שאחזור לארץ? 2. האם קיים חשש להחמרה או להדבקה של הן הזוג בקיום יחסי מין? 3. האם הטיפול והצעדים שעשיתי עד כה היו טובים והאם כדאי שאטפל בעוד דרך? מאוד מאוד אשמח לעזרה, תודה רבה !! סיוון

שלום לא ניתן לדעת מה סוג הדלקת ללא בדיקה ולכן לא ניתן לדעת אם זה מדביק את בעלך או לא זה לא מסוכן ויכול להמתין

מנהל פורום רפואת נשים