גלולות למניעת הריון- הפסקה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

13/06/2019 | 15:40 | מאת: עדי

שלום לכולם אני נוטלת גלולות למניעת הריון (קלייר) כבר יותר מ3 שנים אני בת 25 מקיימת יחסי מין עם הבנזוג שלי. אני מעוננינת להפסיק בנטילת הגלולות בגלל הפחד מקרישי דם ותפקוד במערכת ההורמונלית והפוריות שלי. רציתי לדעת אם כדי לי להפסיק לקחת אותם או לעשות הפסקה של שנה ואז לחזור? האם יש תופעות לוואי? האם זה מסכן את הגוף שלי? אני מאוד סובלת במחזור מגלי חום מגלי קור, וכאבים בבטן התחתונה והישבן, מצבי רוח , עייפות וכאב ביריכיים. בעבר נטלתי גלולות יסמין (במשך שנה וחצי) והפסקתי ולא היה שום דבר מיוחד בגלל שעכשיו כמות הזמן גדולה יותר אז אני קצת חוששת. תודה רבה

שלום אין חשש מתופעות עקב ההפסקה יתכן שהתחלה חדשה כרוכה ביותר סכון לקרישיות

מנהל פורום רפואת נשים