מניעת הידבקות חוזרת וירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/05/2019 | 11:36 | מאת: מעיין

שלום, לאחר פאפ לא תקינה וביופסיה נמצא hpv16 , cin2 . לפני כחצי שנה, לאחר מכן מעקב אחרי 3 חודשים ועדין cin2 . אני צריכה לעבור קוניזציה, רציתי לשאול: יש לי בן זוג קבוע, הוא הלך להיבדק אצל רופא עור בערך קצת אחרי שאצלי זה נמצא בפעם הראשונה ונאמר לו שהוא תקין (לא בטוחה איזו בדיקה ביצעו) לאחר הקוניזציה - איך אפשר למנוע הידבקות חוזרת? אני מניחה שסיכוי גבוה שהוא נדבק גם בנוסף, לאחר הקוניזציה האם מותרים שאר הדברים מלבד יחסי מין ממש? מגע מיני אחר? מה ניתן לעשות כדי לשמור לא להידבק שוב אם זה בן זוג קבוע ונרצה שלא להתשתמש באמצעי מניעה? תודה

שלום אי אפשר למנוע הדבקה חוזרת פרט לחיסון לאחר הקנוניזציה הכל מותר פרט לחדירה

21/05/2019 | 14:39 | מאת: מעין

המשך שאלה- כלומר, בעת מגע מיני שאינו חדירה, עם בן הזוג הקבוע, ניתן להידבק שוב עוד בזמן ההחלמה? האם יש דרך לבדוק אם בן הזוג נדבק או לא? זה hpv16 וכעבור כמה זמן ניתן לעשות חיסון לאחר הקוניזציה? תודה

מנהל פורום רפואת נשים