בדיקה גיניקולוגית כאבים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/05/2019 | 11:09 | מאת: הילה

שלום ד"ר בת 30 בריאה. עקב כאבי בטן תחתונה בצד שמאל למטה וספק הריון צעיר ( בדיקה ביתית חיובית ממתינה לבדיקת דם ) איחור רק של יומיים. פניתי לרופא נשים שביצע us וגינלי . להלן הממצאים : " בטן רכה לחלוטין ללא סימני גירוי צפקי לא רגישה . סונר רחם מבנה תקין רירית תלת שכבתית שחלה ימין מעט מוגדלת אך מראה תקין בדומה למימדים הקודמים. שחלה שמאלית מראה וגודל תקינים לולאות מעי באגן בפריסטלטיקה מוגברת עם מטע נוזל באגן. . לסיכום לא נראה שמדובר בבעיה גיניקולוגית חריפה אין גורמי סיכון להריון אטופי ובכל מקרה שלב מאד צעיר של הריון אם בכלל " ברצוני לשאול 2 שאלות. 1. מה זה ממצא של שחלה מעט מוגדלת אך מראה תקין. ? האם זה מדאיג? 2.מה הכוונה -" לולאות מעי באגן בפריסטלטיקה מוגברת עם מטע נוזל באגן? " האם ממצא זה קשור לכאבים ולעובדה שאתמול הייתי חולה עם חום כאבי בטן ושלשולים?( כנראה וירוס) 3. בגלל שהכאב חד צדדי חוששת מהריון חוץ רחמי. אני בלחץ . אודה לחוות דעתך המקצועית

שלום 1. זה תקין 2.ככל הנראה יש קשר לשלשולים 3.יש להמתין לבדיקת הדם ולחזור על האולטראסאונד בהתאם

מנהל פורום רפואת נשים