תוצאות בדיקת PAP וקולונסקופיה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/03/2019 | 00:09 | מאת: לנה

שלום דר', עשיתי בינואר בדיקת PAP וקיבלתי היום תוצאות. הרופא אמר שנבדק נגיף HPV ויצא שלילי (שזה טוב) אבל יש דברים אחרים שהתגלו בבדיקה ורוצה שאעשה קולונוסקופיה חשוב את בדיקת PAP (כיוון שיש לי דימומים אחרי יחסי מין ולפני כל היתה לי גם דלקת השתן שטופלה עי אנטיביוטיקה). שתי שאלות: 1. האם הבדיקה קולונוסקופיה כואבת ? עדיף לעשות אותה על טישטוש קל ? 2. אם לא נגיף פפילומה מזה עוד יכול להיות שגורם לי לדמם אחרי יחסי מין ? מה עוד ניתן לבדוק כדי להבין מה לא בסדר ? אני קצת לחוצה כי הבדיקה נקבע לעוד 3 חודשים וזה נראה לי רחוק מדי. תודה מראש,

שלום קולפוסקופיה היא בדיקה הסתכלותית על צואר הרחם ואינה כואבת לעיתים יש צורך בביופסיה והיא קצת כואבת בקולפוסקופיה יראו אם הדמום אחרי יחסים נובע מבעיה בצואר הרחם למשל פצע או קיפול וכו

מנהל פורום רפואת נשים