החלפת גלולות וימי הפסקה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

19/03/2019 | 15:58 | מאת: אני1234

היי, נוטלת כבר שנתיים גלולות 21/7, ומתחילה חפיסה תמיד ביום שלישי. חשוב לציין שאני מחברת 3 חפיסות ברצף עקב סיבה בריאותית, ואז עושה הפסקה של שבוע. החלפתי את סוג הגלולות לגלולות 24/4, לאחר 2 חפיסות רצופות של 21/7, וקרה שהתחלתי את החפיסה (השלישית בחיבור החפיסות) החודש ביום רביעי במקום ביום שלישי(איחור של יום). לא נטלתי שתי גלולות באותו היום, כפי שנהוג לעשות. (זאת אומרת גם שאסיים את החפיסה ביום איחור) 1.האם אני מוגנת? או שהאיחור של היום בנטילה פגע בהגנה שלי? 2.האם ניתן לקצר את ארבעת ימי נטילת הגלולות חסרות ההורמונים(כלומר שיהיו לי רק 3 ימים של נטילת גלולות ללא הורמונים) בלי שתפגע ההגנה שלי? כלומר להתחיל ביום שלישי חפיסה חדשה במקום ביום רביעי? על מנת לשמור על ההרגל של התחלת חפיסה חדשה ביום שלישי? תודה!

19/03/2019 | 23:02 | מאת: אני1234

אם לא קיצרתי את 4 ימי ההפסקה, ההגנה שלי נפגעת אם אתחיל לקחת מעכשיו את הגלולות ביום רביעי במקום להתחיל ביום שלשי? תודה

שלום כן כל החודש את לא מוגנת

מנהל פורום רפואת נשים