חשש להידבקות בפפילומה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

14/02/2019 | 22:37 | מאת: מודאגת

שלום. לחבר שלי, איתו קיימתי עד היום יחסי מין עם קונדום אך מין אוראלי ללא קונדום, הופיעה יבלת בקירוב לגזע הפין. הוא אמר שבעבר היתה לו יבלת כזו וזה אובחן כפפילומה. הלכתי היום לרופאת נשים שלא מצאה אצלי יבלות ולקחה בדיקת פאפ. שאלותיי: 1. למרות שלא נמצאו עליי נגעים מהם סיכויי ההדבקה? 2. מהן ההמלצות לגבי קיום יחסי מין עם החבר שלי במצב זה? האם להימנע? 2. האם להיות במעקב אצל הרופאה שלי וכל כמה זמן להיבדק? תודה!

15/02/2019 | 09:18 | מאת: מודאגת

שאלה אחרונה..האם אני עוד יכולה להתחסן נגד פפילומה וזה ימנע הדבקה עתידית ממנו? אני בת 41..תודה

שלום סיכוי קטן להדבקה לא ראלי להמליץ להמנע כליל מיחסים אבל ידוע שקונדום לא יעיל במניעת הדבקה ברוס המקרים הוירוס חולף גם אצל הגבר וגם אצל האישה מאליו עם הזמן יש צורך במעקב כל חצי שנה

אפשר להתחסן

מנהל פורום רפואת נשים