גרידה או היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

07/01/2019 | 10:48 | מאת: שרית

שלום, אני גרה בבנגקוק, לפני כחודש וחצי נכנסתי להריון לא מתכונן. הגעתי לארץ כדי לבצע הפלה בכמצעות נטילת כדורי ציטוטק. הגעתי חזרה לבנגקוק וביצעתי US, הרחם עדיין לא היה נקי וביקשו ממני לחזור עוד שבועיים בתקווה שעד אז יתנקה. הגעתי בשנית ילאחר US נוסף עדיין הרחם היה לא נקי (שקיק בגודל 4 ס"מ). הרופא אמר שהוא מעוניין לבצע ניתוח גרידה בהרדמה מלאה אך טען כי מדובר במקרה חריג בגלל שעבר זמן רב ועלול להיות קשה להוציא את השקיק בגלל הידבקויות. שאלנו על אופציה בשימוש בהיסטרוסקופי, הרופא השיב שניתן אך בגלל שהגודל של השקיק יחסית גדול הוצאת השלייה תהפוך מסובכת מאוד, כל פעם רק כמה מילימטרים בודדים וכיוון שהרחם יהיה מלא במים בשביל התהליך זה יכול לעשות נזק בגלל שזה יקח זמן ארוך (יכול להגיע לריאות). הרופא מסכים לעשות את הניתוח רק עם גרידה ואם במקרה הצורך אחרי ישארו שאריות ברחם רק אז ישתמש בהסטרוסקופי. מה עליי לעשות? האם הוא צודק במה שאומר? האם עליי לחזור לארץ? לציין כי אני מטופלת בבית חולים פרטי יוקרתי עם רופאים ברמה גבוהה. אודה לעזרה בהקדם. תודה, שרית

שלום בעיקרון עדיפה הסטרוסקופיה אבל מאחר והוא הרופא שבדק אותך וראה את כל ההסטוריה כדאי לשמוע בעצתו

מנהל פורום רפואת נשים