שיעול, ליחה וחיסון לשעלת

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

05/12/2018 | 10:14 | מאת: ליאת

שלום, אני בהריון שבוע 32 וקיבלתי הפניה לעשות את החיסון של השעלת. רציתי לדעת האם ניתן לעשות את החיסון למרות שקיבלתי חיסון זה לפני 4 שנים (במסגרת קבלה למקום עבודה). בנוסף בערך בגיל 18 ( לפני 10 שנים), הייתי חולה בשעלת קלה. האם בכל זאת ניתן לעשות את החיסון? שאלה נוספת, כשבוע יש לי שיעול עם ליחה. בלילות קשה לי לישון בעקבות הליחה שעולה שגוררת שיעול חזק מאוד. מה ניתן לעשות כדי להקל על תופעה זו? והאם ניתן לקבל את החיסון לשעלת כאשר יש לי שיעול כזה? תודה על המענה ליאת

שלום לגבי השעול יש לפנות לרופא משפחה חיסון שעלת ניתן בהריון על מנת שהילוד מוולד כשהוא כבר מחוסן ולכן כדאי לקחת בכל מקרה

מנהל פורום רפואת נשים