פספוס גלולה ואחוזי יעילות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

11/11/2018 | 23:04 | מאת: ענבר

שלום,אני בת 27, התחלתי להשתמש בגלולות אסטל לפני כשבועיים וחצי ביום הראשון למחזור. בערך שבוע לאחר מכן שכחתי לקחת גלולה. יום למחרת המשכתי לקחת רגיל (לא לקחתי כפול), וליתר ביטחון השתמשנו בקונדום. שלשום כשקיימנו יחסים הקונדום נקרע. עד כמה פספוס גלולה ללא נטילת מנה כפולה פוגע ביעילות? מה הסיכוי להיכנס להיריון במצב כזה? תודה

שלום לא כתבת כמה זמן לאחר שיכחת הגלולה קיימתם יחסים לא מוגנים בכל מקרה הסכון קטן

13/11/2018 | 00:47 | מאת: ענבר

תודה רבה על התשובה, מאז שכחת הגלולה עד קיום היחסים עבר כשבוע ויומיים. שאלה נוספת, האם להמשיך עם הגלולות כרגיל לפי ההוראות, כלומר סיום חפיסה, 7 ימים הפסקה וחפיסה חדשה ביום השמיני?

מנהל פורום רפואת נשים