דימום וכאב בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

16/08/2018 | 22:15 | מאת: מטיילת בחו׳ל

שלום. אני בת 32, מטיילת בדרום אמריקה. נוטלת גלולות מיקרוגינון- כרגע באמצע החפיסה השלישית, ללא הפסקה מאז נטילת החפיסה הראשונה (כדי לא לקבל מחזור. לפני כן לא נטלתי גלולות מעל שנתיים). בשבועיים האחרונים הופיעו דימומים מלווים בכאב ולחץ בבטן התחתונה. בהתחלה היו כתמי דם מזעריים ומעטים (חשבתי אולי מדובר בדלקת או פטריה) ומאז התגבר להפרשות חומות והפרשות דמיות מרובות כל יום כל היום. בעת שתן ישנם גושים סמיכים יותר. האם עליי להפסיק את הגלולות? כיצד ניתן לעצור את הדימום? אמורה לעבור ליעד מלא בחופים בימים הקרובים והנושא מגביל מאוד. תודה רבה

שלום כדאי להפסיק את הגלולות ולאחר שבוע הפסקה להתחיל חפיסה חדשה אם הכאבים לא חולפים כדאי לפנות לבדיקה

מנהל פורום רפואת נשים