גלולות והארכת מחזור

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

07/07/2018 | 16:46 | מאת: הארכת מחזור חודשי בגלל גלולות

שלום רב, לא מזמן התחלתי ליטול גלולות מסוג ״מינס״. את הגלולות הללו קיבלתי באמצעות מרשם מן רופא הנשים שבמרפאה אליה אני משויכת. את הגלולות אני נוטלת כבר כמעט שבוע, כשאת הגלולה הראשונה נטלתי ביום הראשון למחזור. בדרך כלל, תקופת המחזור שלי נעה בין 3-5 ימים מקסימום. היה לי מחזור ביום ראשון, הוא נפסק ביום רביעי בערב (כשניגבתי, על הנייר לא נותר עוד דם). קיימתי יחסי מין ביום חמישי ולפתע הופיע דימום במהלך הסקס. כך גם קרה יום לאחר מכן. גלולות ״מינס״ לא אמורות לקצר את המחזור ולהפחית אותו? למה זה מאריך לי את המחזור? והאם זה בכלל קשור למחזור? או שיתכן והגוף שלי לא מגיב טוב לגלולות? הדימום עדיין מתרחש וכבר יום שבת, משמע שבעה ימי מחזור (אם זה המקרה בכלל), מתי זה יסתיים?

שלום זו תופעת לואי של הגלולות בחפיסה ראשונה זה אמור לחלוף בחפיסות הבאות ואז הוסת יהיה קצר מאחר והדרום הופיע לאחר יחסים יש לבצע בדיקת פפ וקולפוסקופיה

מנהל פורום רפואת נשים