אי הופעת מחזור עם מדבקת אוורה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

20/03/2018 | 16:56 | מאת: דפנה

שלום רב אני משתמשת במדבקת אוורה. בנוסף אני נוטלת רפאמפצין כטיפול מונע לשחפת וכן יומירה. בחודש שעבר, כאשר עשיתי הפסקה של מדבקת האוורה, לא הופיע המחזור. עד אז מעולם לא קרה דבר כזה. בדיקת בטא הייתה שלילית והבנתי המרופא שזו תופעה שיכולה להתרחש בשימוש בהורמונים ושאין מניעה שאקח את התרופות שאני נוטלת. כעת לאחר חודש, שוב עשיתי הפסקה בגלולות ולאחר שישה ימים טרם הגיע מחזור. הרופא נתן הפניה לבדיקת הריון נוספת (בדיקת שתן להריון יצאה שלילית) ולאולטרה סאונד. לדבריו אין מניעה שאמשיך לקחת את התרופות. אני מוטרדת ואיני יודעת האם זו תופעה שעשויה להתרחש. תודה

שלום אכן זה שכיח תחת טפול הורמונלי למניעת הריון אבל יש לבצע בדיקת הריון בכל פעם שיש אחור

מנהל פורום רפואת נשים