גלולות פרוגסטרון וסיכון לסרטן

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

12/12/2017 | 00:42 | מאת: הודיה

אני בת 47, משתמשת בגלולות מאז גיל 23, בשנים האחרונות משתמשת בגלולות פרוגסטרון בלבד (מיניפיל). בבדיקת פוריות התברר שעדיין פוריה ולכן ממשיכה להשתמש. קראתי שיש מחקרים שאומרים ששימוש ממושך בגלולות מגביר את הסיכון לסרטנים שונים (בעיקר סרטו השד). האם גם גלולות פרוגסטרון כך, או שרק גלולות משולבות אסטרוגן מגבירות? אם אחליט להפסיק לקחת ובהמשך אחזור לקחת, האם זה יוצר סיכון כלשהו? תודה!

שלום לא מדובר בגלולות פרוגסטרון בכל מקרה אין המלצה להפסיק גלולות עקב המחקר הזה

מנהל פורום רפואת נשים