צוואר רחם מקוצר הריון שני

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

27/10/2017 | 08:05 | מאת: בתאל

שלום ד"ר. אני בהריון שני שבוע 12. הריון קודם היה לי צוואר רחם מקוצר וטופלתי בפרוגסטרון, ילדתי בשבוע 39. עכשיו אני בהריון שני ואני מפחדת שגם הפעם יש לי צוואר מקוצר. בימים האחרונים כל ערב אני מרגישה לחצים באגן ובאיבר מין ממש כמו שהיה לי בחודש 9. זה קורה לאחר עמידה ממושכת ( אני עובדת במפעל 9 שעות בעמידה) זה מגיע למצב שבערב ממש קשה לי כבר לעמוד. מה הסיכוי שהצוואר שלי מקוצר גם הפעם ואיך אפשר לבדוק את זה? יש לי שקיפות עורפית יום שלישי הקרוב, יראו את אורך הצוואר? תודה, בתאל

שלום אי אפשר לצפות מה יהיה בהריון זה יש למדוד אורך צואר במסגרת הסקירה המוקדמת בשבוע 14

מנהל פורום רפואת נשים