דימום חריג וחזק במחזור

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/10/2017 | 18:46 | מאת: זוהר

שלום, אני בת 25 תמיד היה לי מחזור סדיר מגיע בזמן בלי איחורים או הקדמות ובטווח של 4-5 ימים מה שכן לרוב הופיעו כאבי בטן חזקים ודימומים יחסית חזקים הכוללים גם גושים וזה בעיקר רק ביומיים הראשונים, לאחרונה ב3 מחזורים האחרונים אני רואה שגם יש לי הפרשות מאוד מוגברות לפני המחזור ולאורך כל השבוע שלפני המחזור והמחזור הוא 5 ימים רצופים של דימום חזק ברמה שלהחליף כל כ3 שעות תחבושת וכל ה5 ימים ככה ועכשיו המחזור האחרון שלי היה 8 ימים! שזה מעולם לא קרה לי.. ו6 ימים מלאיים של דימומים וכולל גושים וגם התכווצויות בבטן.. התזונה שלי ללא ספק הייתה פחות בריאה בחודש האחרון בעקבות החגים כללה מתוקים והרבה פחמימות אבל זה חד פעמי לרוב אני מאוד שומרת על תזונה בריאה.. מה זה אומר ההפרשות המרובות והדימום המרובה באופן חריג ממה זה נובע?על איזה בעיות זה יכול להעיד? או שאין לי ממה לדאוג? חשוב לציין שלמרות שאני בת 25 יש לי אוסטאופורוזיס שעברתי בירור הורמוננלי שהיה תקין והאוסטאופורזיס ככל הנראה נובע מתקופה ארוכה שבה לקחתי סטרואידים.. יכול להיות קשר?

שלום כדאי לפנות לבדיקה ההפרשות יכולות לנבוע מדלקת בנרתיק הוסת החזק נובע ברוב המקרים משינוי הורמונלי אבל יש לפנות לבדיקה על מנת לשלול דברים אחרים

מנהל פורום רפואת נשים