בדיקות הורמונליות - פיענוח

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

02/10/2017 | 16:24 | מאת: איילה

היי, עשיתי היום בדיקות הורמונליות ביום השלישי למחזור וקיבלתי תוצאה של פרוגסטרון נמוך 1.5, וקצת חריגה בבלוטת התריס 4.86 ו- FSH 12.8. קראתי את התופעות של פרוגסטרון נמוך וזה בערך כל מה שאני סובלת ממנו (חרדות, עייפות, לחץ בראש, עלייה במשקל, חוסר מצב רוח, הזעה מוגברת ורגישות יתר לחום). ולפני כמה חודשים (כשלא עשיתי בדיקת זו) ניגשתי עם הסימפטומים לרופא ואמרו לי שאני סובלת מחרדות והתחלתי טיפול בכדורים כרגע נוטלת ויאפקס טרנקסל ונורטילין כבר כחצי שנה ומהיום מליפה ויאפקס ללוסטרל. האם האבחנה שלהם שגויה והבעיה שלי היא בכלל הורמונלית? מה זה אומר? יש לי מה לדאוג עד שאגיע לרופא?

שלום אין לי מספיק אינפורמציה כדי לענות לך כדאי לפנות לרופא נשים אלה לא תופעות של ירידה בפרוגסטרון מה עוד שהרמה תקינה אם בצעת את הבדיקה במועד המתאים

מנהל פורום רפואת נשים