גלולות למניעת הריון (בלארה)

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/08/2017 | 15:04 | מאת: נועה

שלום רב, אני לוקחת גלולה (בלארה) בשעה 23:00-00:00. ביום ראשון בערב שכחתי ולקחתי ביום שני בשמונה בבוקר (גלולה שלישית החפיסה). ביום שני בערב קיימתי יחסי מין ושוב שכחתי בלילה לקחת גלולה (גלולה רביעית), לקחתי אותה היום (יום שלישי) בשמונה בבוקר. האם אני מוגנת? יש צורך לקחת פוסטינור? תודה רבה, נועה

22/08/2017 | 17:19 | מאת: דנה

בגלל שהפספוס הראשון שלך הוא כבר למעלה מיומיים..כדאי שתלכי לבית מרקחת בינתיים עד שהרופא ישיב או שתתייעצי עם הרוקחים שם (בגלל שמדובר על למעלה מיומיים אז תבדקי לגבי גלולת אלה נראה לי שהיא יעילה יותר ימים אחרי קיום ביחסים הלא מוגנים ועדיין צריך לקחת אותה כמה שיותר מהר...בקיצור, תתייעצי גם שם או שתתקשרי לרופא/ה עכשיו..)

22/08/2017 | 18:20 | מאת: נועה

היי תודה דנה האם זה נחשב פספוס? הרי את שתי הגלולות לקחתי בטווח זמן של ה - 12 שעות אחרי השעה הקבועה בנוסף אולי זה לא היה ברור מספיק.. קיום היחסים היה אתמול בערב, עוד לא עברו 24 שעות, כך שאני עדיין בטווח הזמן של הפוסטינור לא?

שלום את מוגנת בסיטואציה שתארת

מנהל פורום רפואת נשים